Het is verstandig om een pruik uit te zoeken vóórdat u aan de chemotherapie gaat beginnen en voordat uw haar begint uit te vallen. De haarwerker krijgt dan een beter beeld van uw eigen haar en model.

 

Het geeft rust dat het haarwerkje klaarstaat als uw haar begint uit te vallen. Wij merken dat dit onder meer geldt voor jonge vrouwen. Door de ziekte is er vaak veel onrust in het gezin; kleine kinderen vinden het fijn als hun moeder eruit blijft zien zoals ze haar kennen.

Knippen voor de chemo?

Uw haar kortknippen of afscheren als u aan de chemo begint, heeft weinig zin. Het is vaak een confronterend moment en veel vrouwen vinden het prettig om te wachten tot het haar werkelijk begint uit te vallen. Het blijft een persoonlijke keuze! Doe wat u zelf het prettigst vindt.

Wilt u het haar zelf afscheren? Laat het haar dan zitten tot een lengte van 6 tot 8 millimeter. Dit omdat anders de stoppels niet meer gaan uitvallen.

Alternatief voor pruik

Besluit u om geen haarwerkje te dragen? Dan hebben de medewerksters van LiVage een grote collectie alternatieve hoofdbedekkingen.