Livage haarwerken en pruiken

LiVage is een professionele organisatie, met enthousiaste medewerkers, die vrouwen advies geeft over hun uiterlijk wanneer dit als gevolg van medische behandelingen zodanig verandert dat zij zich hierbij niet prettig meer voelen. Veel vrouwen worden door uiterlijke veranderingen, zoals haaruitval en gezichtsverandering, onzeker. LiVage Haarwerken streeft ernaar om deze vrouwen een stuk zelfvertrouwen terug te geven. Zij moeten elke dag met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken. Een mooi haarwerk of hoofdbedekking kan hiertoe bijdragen.

LiVage is gestart in 2010. Het bedrijf houdt zich bezig met het verlenen van professionele thuiszorg aan vrouwen met tijdelijke haaruitval, onder anderen door het snel leveren van hoogwaardige kwaliteit haarwerken en aan haaruitval gerelateerde bijproducten.

Oprichtster Lisette van Geffen besloot, na ruim 20 jaar eigenaresse te zijn geweest van een goed lopende dames- en herenkapsalon in ’s-Hertogenbosch, het roer drastisch om te gooien. Door haar jarenlange vrijwillige inzet om vrouwen met kanker te begeleiden, mede ingegeven door haar jarenlange ervaring, besloot ze om haar passie  voor persoonlijke zorg, gericht op vrouwen met tijdelijke haaruitval als gevolg van chemo-behandelingen, om te zetten in een nieuwe formule. Verspreid door heel Nederland heeft zij LiVage Haarwerken opgericht.

In de gesprekken met deze vrouwen kwam naar voren dat een gespecialiseerd bedrijf in haarwerken veelal niet in hun directe omgeving is gevestigd. Veel vrouwen geven er bovendien de voorkeur aan om een haarwerk in de privacy van hun eigen huis te kunnen uitzoeken, maar mogelijkheden hiervoor waren niet bekend.

Hierdoor is de LiVage Haarwerken Franchiseformule ontstaan waarbij samenwerking plaatsvindt met zelfstandig opererende vrouwen die hun kennis, ervaring en enthousiasme delen. Doelstelling hiervan is deze vrouwen uit de doelgroep thuis te bezoeken waar ze in alle rust van een grote collectie kwalitatief hoogwaardige haarwerken, een geschikt haarwerk kunnen passen en kunnen laten aanmeten.  Indien klanten dat wensen kunnen zij ook bij een zogenaamde spreekuurlocatie van LiVage, verspreid over verschillende werkgebieden in Nederland, terecht.

De kracht van LiVage Haarwerken bestaat uit het feit dat de franchisenemers de klanten thuis, in hun vertrouwde omgeving, bezoeken. Dit geeft veel vrouwen de steun en kracht die ze nodig hebben.

Onze haarwerkspecialisten zijn allen ouder dan 35 jaar en worden speciaal geselecteerd op hun communicatieve en sociale vaardigheden en het vermogen om zich in te leven in de klant. Daarnaast dienen zij minimaal 5 jaar in het kappersvak te zitten. Kennis, flexibiliteit en support zijn belangrijke aspecten. Ze hebben allemaal een gedegen interne opleiding tot haarwerker gevolgd.