Livage-hoofdbedekkingen in geval van Chemo

Hebt u haarverlies als gevolg van chemotherapie en besluit u om geen pruik te dragen? De medewerksters van LiVage adviseren u over alternatieve hoofdbedekkingen. Er is altijd wel een oplossing die het beste past bij uw persoonlijkheid en kledingstijl.

Mutsjes

Mutsjes zijn praktisch: u zet ze gemakkelijk op en af. Hun draagcomfort en wasbaarheid lopen uiteen. Wij adviseren om minimaal enkele mutsjes te kopen. Dit is praktisch, omdat er altijd wel een mutsje in de was zit. Bovendien kan een nachtmutsje heel fijn zijn om uw hoofdhuid warm te houden.

Vrouw met sjaal

Sjaals

Met sjaals kunt u door het wikkelen en knopen wat meer volume rond uw hoofd creëren. Een sjaal staat veel vrouwen goed. Vooral elastisch materiaal is geschikt. Het wikkelen en knopen vraagt wel soepel bewegende armen van u. Dit is iets om rekening mee te houden, wanneer u een operatie moet ondergaan waarbij uw okselklieren worden verwijderd.

Petten

Petten hebben een klep. Dit hoofddeksel staat heel anders dan een mutsje of sjaal. Meestal voelt de pet ook anders aan, doordat hij wat strakker om het hoofd zit. Let erop dat de randen van de pet ruim over de haarlijn vallen.